Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Κατσίκι µε σταµναγκάθι


Υλικά

1 κιλό κατσικάκι κοµµένο σε µικρά κοµµάτια
1 κιλό σταµναγκάθι
7 κουταλιές ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
2 κουταλιές λευκό κρασί
χυµός 2 λεµονιών
αλάτι
πιπέρι
ksp_112

Εκτέλεση:

Καθαρίζουµε και πλένουµε καλά το σταµναγκάθι. Το βουτάµε σε βραστό νερό για 5 λεπτά, για να φύγει η πικράδα του. Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και ροδίζουµε το κρέας σε µέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Σβήνουµε µε το κρασί, αλατίζουµε, προσθέτουµε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά, περίπου.
Ρίχνουµε το σταµναγκάθι, ανακατεύουµε και σκεπάζουµε την κατσαρόλα, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει επί 20 λεπτά. Προσθέτουµε το λεµόνι, ανακατεύουµε και αφήνουµε το φαγητό να βράσει 5 λεπτά ακόµα. Το σερβίρουµε ζεστό µαζί µε την πλούσια σάλτσα του.

 


Tags: , , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content