Υλικά
1 κιλό κατσίκι |
Εκτέλεση:
Βράζουµε τον σκόλυµο για 15 λεπτά σε αλατισµένο νερό. Τον βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και τον αφήνουµε να στραγγίσει. Κρατάµε από τον ζωµό 5 φλιτζάνια, τα οποία χρησιµοποιούµε για να τελειώσουµε το ψήσιµο του φαγητού.
Τσιγαρίζουµε ελαφρά το κρεµµύδι µε το ελαιόλαδο. Προσθέτουµε το κρέας κοµµένο κοµµάτια και το ροδίζουµε από όλες τις πλευρές.
Μετά ρίχνουµε 1 φλιτζάνι ζωµό και σιγοβράζουµε για 8 λεπτά.
Προσθέτουµε τον σκόλυµο και τον υπόλοιπο ζωµό, σκεπάζουµε και ψήνουµε σε µέτρια θερµοκρασία για 45 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνουµε το φαγητό και ανακινούµε την κατσαρόλα για να ανακατευτεί.
Κατεβάζουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ετοιµάζουµε το αυγολέµονο χτυπώντας πρώτα τα ασπράδια για 2 λεπτά. Στη συνέχειa ρίχνουµε τους κρόκους και δουλεύουµε το µείγµα για µερικά λεπτά ακόµα.
Ρίχνουµε το λεµόνι και σταδιακά σε πολύ µικρές ποσότητες λίγη από τη σάλτσα του φαγητού.
Το αδειάζουµε σιγά σιγά στην κατσαρόλα, ανακινούµε ελαφρά, σκεπάζουµε και αφήνουµε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουµε.
Tags: αυγά, αυγολέμονο, κατσικίσιο κρέας, κρεατικά, κυρίως πιάτο, σκόλυµο, χόρτα, χόρτα και λαχανικά
Both comments and pings are currently closed.