Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Κεφτέδες αυγολέµονο


Υλικά

1 κιλό κιµά
250 γρ. ψίχα ψωµιού
2 κρεµµύδια
µαϊντανό, δυόσµο
1 φλιτζάνι τυρί τριµµένο
2 ασπράδια αυγών
αλάτι, πιπέρι
λάδι και αλεύρι για το τηγάνισµα

Για τη σάλτσα:
2-3 κρεµµύδια
1 ρακοπότηρο ξίδι
1 κρασοπότηρο γάλα
2 κρόκους

ksp_324


Εκτέλεση:

Ετοιµάζουµε το µείγµα για τους κεφτέδες, τους πλάθουµε, τους αλευρώνουµε και τους τηγανίζουµε λίγο. Ψιλοκόβουµε τα κρεµµύδια και τα βράζουµε σε µια κατσαρόλα µε λίγο νερό. Μόλις πιουν το νερό τους, ρίχνουµε το βούτυρο να τσιγαριστούν ελαφρά και τα σβήνουµε µε ξίδι. Προσθέτουµε πάλι λίγο νερό να βράσει και ρίχνουµε µέσα τους κεφτέδες να πάρουν µερικές βράσεις. Χτυπάµε τους κρόκους, προσθέτουµε το γάλα, λίγο αλάτι, 1 κουταλιά αλεύρι, 1 κουταλιά βούτυρο και λίγες κουταλιές από το ζουµί από την κατσαρόλα. Περιχύνουµε το φαγητό στην κατσαρόλα, ανακατεύουµε και σβήνουµε τη φωτιά.

 


Tags: , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content