Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Κοτόπιτα µε µανιτάρια


Υλικά

1 µέτριο κοτόπουλο
500 γρ. µανιτάρια
250 γρ. ζαµπόν
250 γρ. διάφορα τυριά
1 φλιτζανάκι ζωµό κρέατος
1 κουταλιά κορν-φλάουρ
2 ασπράδια αυγών
µαϊντανό, σκόρδο 2-3 σκελίδες
4 φύλλα κρούστας ή 2 φύλλα ζύµης που
φτιάχνουµε µόνοι µας
150 γρ. ελαιόλαδο

(4 µερίδες)

ksp_338

Εκτέλεση:

Βράζουµε το κρέας, αφαιρούµε τα κόκαλα και το κόβουµε σε µικρά κοµµατάκια. Σοτάρουµε το κρέας µε το λάδι, προσθέτουµε τα µανιτάρια, το σκόρδο, το ζαµπόν και τον µαϊντανό. Απλώνουµε τα δύο φύλλα ή το ένα χειροποίητο στο ταψί το οποίο έχουµε λαδώσει και ρίχνουµε τη γέµιση και από πάνω τα τυριά. Περιχύνουµε µε κρέµα που έχουµε φτιάξει µε ένα φλιτζάνι ζωµό κρέατος, µια κουταλιά κορν-φλάουρ και δύο ασπράδια αυγού. Βάζουµε από πάνω τα άλλα δύο (ή το ένα) φύλλα ζύµης, τα αλείφουµε µε λίγο γάλα εβαπορέ και πασπαλίζουµε µε σουσάµι. Ψήνουµε την πίτα σε µέτριο φούρνο περίπου µισή ώρα.

 


Tags: , , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content