Υλικά 1 κοτόπουλο, 1,5 κιλό 2 µέτρια κρεµµύδια 1 κόκκινη πιπεριά 2 κιλά κάστανα 1 ποτήρι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί αλάτι πιπέρι (6 μερίδες) |
Εκτέλεση:
Πλένουµε το κοτόπουλο, το κόβουµε σε µερίδες, το στραγγίζουµε, το αλατοπιπερώνουµε, το τσιγαρίζουµε στο ελαιόλαδο 10 λεπτά και το σβήνουµε µε το κρασί. Κόβουµε τα κρεµµύδια και την πιπεριά σε κοµµατάκια και τα ρίχνουµε στην κατσαρόλα. Τ’ αφήνουµε να τσιγαριστούν όλα µαζί για 2-3 λεπτά, ρίχνουµε λίγο νερό και βράζουµε το φαγητό µας σε µέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουµε τα κάστανα καθαρισµένα και βρασµένα για άλλα 10 λεπτά ακόµα. Μπορούµε αντί για νερό να βάλουµε δύο τριµµένες ώριµες ντοµάτες.
Tags: κάστανα, κοτόπουλο, κρεατικά, κυρίως πιάτο
Both comments and pings are currently closed.