Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Κουνέλι αυγολέµονο µε αντίδια


Υλικά

1 κουνέλι µέτριο, κοµµένο σε κοµµάτια
2 µάτσα αντίδια
4 φρέσκα κρεµµυδάκια
1 κουταλιά ψιλοκοµµένο άνηθο
1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
2 λεµόνια
2 αυγά
αλάτι – πιπέρι
ksp_116

Εκτέλεση:

Καθαρίζουµε τα αντίδια από τα κίτρινα και ταλαιπωρηµένα φύλλα. Τα πλένουµε πολύ καλά και τα κόβουµε σε κοµµάτια. Σοτάρουµε το κουνέλι µε το ελαιόλαδο ελαφρά. Προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια, τον άνηθο, λίγο αλάτι και 2 φλιτζάνια νερό. Αφήνουµε το κρέας να σιγοβράσει περίπου 30 λεπτά. Ρίχνουµε τα αντίδια και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουµε για 25 λεπτά ακόµα.
Χτυπάµε τα αυγά και ρίχνουµε σιγά σιγά το λεµόνι. Συνεχίζουµε το χτύπηµα µ’ ένα πιρούνι, προσθέτοντας λίγο από τον ζωµό του φαγητού. Περιχύνουµε το φαγητό µε το αυγολέµονο και ανακινούµε λίγο την κατσαρόλα, πάνω σε πολύ σιγανή φωτιά. Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό.

 


Tags: , , , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content