Υλικά 1 κιλό κιµά χωρίς πολύ λίπος 1 ποτήρι του νερού κρασί 200 γρ. ψωµί ή φρυγανιές 1 κρεµµυδάκι 2 σκελίδες σκόρδο αλάτι, πιπέρι, λίγο κύµινο, λίγη κανέλα 2 αυγά 100 γρ. πράσινες ελιές(6 μερίδες) |
Εκτέλεση:
Μουσκεύουµε το ψωµί ή τις φρυγανιές στο κρασί. Ψιλοκόβουµε το κρεµµυδάκι και το σκόρδο. Ανακατεύουµε µέσα στον κιµά το βρεγµένο ψωµί, αφού πρώτα το στραγγίσουµε. Στη συνέχεια βάζουµε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το κύµινο κοπανισµένο. Πλάθουµε τα σουτζουκάκια, αφού ανακατέψουµε καλά τα υλικά, βρέχοντας τα χέρια µας µε κρασί. Τηγανίζουµε τα σουτζουκάκια. Ετοιµάζουµε µια κόκκινη σάλτσα µε ½ κιλό ντοµάτες και 2 κουταλιές ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. Προσθέτουµε τις ελιές στα σουτζουκάκια και αφήνουµε να σιγοψηθούν.
Tags: ελιά, ελιές, κιμάς, κρεατικά, κυρίως πιάτο
Both comments and pings are currently closed.