Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Χανιώτικη Κρεατόπιτα


Υλικά

Υλικά για τη ζύµη 

½ κιλό αλεύρι
1 κεσέ γιαούρτι (ατοµικό)
½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι ζωµό κρέατος

Υλικά για τη γέµιση


1 κιλό αρνί ή κατσίκι
1 κιλό µυζήθρα
1 φλιτζάνι στάκα
αλάτι, πιπέρι, κανέλα, δυόσµο
1 φλιτζάνι ζωµό κρέατος
1 κουταλιά κορν-φλάουρ

ksp_119

Εκτέλεση:

Αφού βράσουµε το κρέας και βγάλουµε τα κόκαλα, το κόβουµε σε µικρά κοµµατάκια και το πασπαλίζουµε µε αλάτι, πιπέρι, δυόσµο και κανέλα. Για να φτιάξουµε τη ζύµη ανακατεύουµε το αλεύρι µε το λάδι αρχικά και στη συνέχεια προσθέτουµε τα άλλα υλικά για τη ζύµη, µισή από την οποία απλώνουµε σ’ ένα λαδωµένο ταψί. Πάνω βάζουµε τη µισή στάκα, τη µισή µυζήθρα και όλο το κρέας. Πάνω από το κρέας βάζουµε την υπόλοιπη µυζήθρα και τη στάκα και ξανά πασπαλίζουµε µε κανέλα και δυόσµο. Με την υπόλοιπη ζύµη ανοίγουµε δεύτερο φύλλο µε το οποίο σκεπάζουµε την πίτα. Αλείφουµε µε αυγό χτυπηµένο, πασπαλίζουµε µε σουσάµι και την ψήνουµε περίπου 1 ώρα σε σιγανό φούρνο. Η παραπάνω εκτέλεση µπορεί να γίνει και σε ατοµικές πίτες.

 


Tags: , , , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content