Υλικά
1 κιλό χοιρινό
1 ποτήρι χόντρο
2 αυγά
2 λεµόνια
αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουµε το κρέας να βράσει. Αφού βράσει το βάζουµε σε µια πιατέλα και σουρώνουµε το ζουµί. Ξαναβάζουµε το ζουµί σε καθαρή κατσαρόλα, προσθέτουµε νερό και αφού πάρει βράση ρίχνουµε τον χόντρο και λίγο αλάτι. Αφού ψηθεί και ο χόντρος κατεβάζουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και φτιάχνουµε αυγολέµονο. Χτυπάµε δηλαδή τους δύο κρόκους πρώτα, έπειτα προσθέτουµε τα ασπράδια και λίγο – λίγο ζουµί από την κατσαρόλα. Τέλος, βάζουµε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουµε.
Tags: κυρίως πιάτο, ορεκτικό, σούπες, χοιρινό κρέας, χόντρος
Both comments and pings are currently closed.