Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Χοιρινό κρασάτο στον φούρνο


Υλικά

1 σπάλα ξεκοκαλισµένη χοιρινό
1 κιλό κρασί λευκό
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
6-8 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
ρίγανη, θυµάρι
αλάτι
πιπέρι τριµµένο και πιπέρι µαύρο σε κόκκους
ksp_337

Εκτέλεση:

Μαρινάρουµε τη σπάλα για µια µέρα στο κρασί µαζί µε το δενδρολίβανο, το πιπέρι σε κόκκους, τη ρίγανη, το θυµάρι και το σκόρδο. Βάζουµε το κρέας σε ταψί και προσθέτουµε το σκόρδο τοποθετώντας το σε τρύπες που έχουµε ανοίξει στο κρέας. Πασπαλίζουµε µε αλάτι και πιπέρι προσθέτοντας λίγη µαρινάδα και το ελαιόλαδο. Το ψήνουµε στον φούρνο, προσθέτοντας κατά διαστήµατα όλη τη µαρινάδα, για περίπου 2 ώρες στους 180 βαθμούς C.

 


Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content