Υλικά 1 κιλό κρέας αρνί ή κατσίκι και ένα κοτόπουλο 1 ποτήρι του κρασιού χυµό λεµονιού 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο (στακοβούτυρο) 2 φλιτζάνια ρύζι 6 φλιτζάνια ζωµό αλάτι |
Εκτέλεση:
Αφού βράσουµε το κρέας, το βγάζουµε και σουρώνουµε. Μετράµε τον ζωµό και τονβάζουµε πάλι στην κατσαρόλα να βράσει µε το ρύζι. Όταν είναι µισοψηµένο το ρύζι ρίχνουµε το λεµόνι. Όταν το κατεβάσουµε από τη φωτιά ρίχνουµε το βούτυρο αφού το έχουµε κάψει. Για κάθε 3 ποτήρια ζωµό βάζουµε 1 ποτήρι ρύζι. Αν ο ζωµός είναι λιγότερος προσθέτουµε νερό.
Αν θέλουµε συνοδεύουµε το πιλάφι µε γιαούρτι.
Ερασιτεχνικό βίντεο για την προετοιμασία του πιλαφιού
[youtube width="320" height="260"]http://www.youtube.com/watch?v=U32P-mg_i_E&feature=video_response[/youtube]
Tags: πιλάφι, ρύζι, ψωμί - ζυμαρικά
Both comments and pings are currently closed.