Υλικά 300 γρ. κουκιά µικρά 1 κιλό ασκολίµπρους 100 γρ. ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 4 κουταλιές της σούπας λεµόνι αλάτι (4 μερίδες) |
Εκτέλεση:
Βάζουµε τα ψιλοκούκια στο νερό να µαλακώσουν για 8 ώρες. Μετά, αφού τα σουρώσουµε και τα αφήσουµε για 25-30 λεπτά, τα βάζουµε σε βραστό νερό. Τεµαχίζουµε τους ασκολίµπρους σε µεγάλα κοµµάτια και τους βράζουµε ξεχωριστά για 10 λεπτά. Σερβίρουµε σε πιατέλα τα κουκιά και τους ασκολίµπρους και τα περιχύνουµε µε τη σάλτσα από λεµόνι, ελαιόλαδο και αλάτι αφού πρώτα έχουµε χτυπήσει καλά τα υλικά.
Tags: ασκολίμπροι, κουκιά, όσπρια, Σαλάτες
Both comments and pings are currently closed.