Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Μαγκήρι


Υλικά:

1 ποτήρι κρασιού νερό
λίγο αλάτι
λίγες σταγόνες λεμόνι (για το φύλλο)
ανάλογο αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση:

Ρίχνετε τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Κόβετε το φύλλο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, προσθέτοντας λίγο αλεύρι για να μην κολλήσουν. Βάζετε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό να βράσει και ρίχνετε τη μισή ποσότητα από το μαγκήρι. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι καβουρντίζετε την υπόλοιπη ποσότητα και τη ρίχνετε στην κατσαρόλα που βράζει. Αφού πάρουν μαζί 2-3 βράσεις το παίρνετε από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό.

Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης


Tags: ,


Both comments and pings are currently closed.


content