Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα χόρτα, σπανάκι, μάραθο, αρχαντζίκους, κ.α.. Τα πλένετε καλά, τα κόβετε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζετε με το ½ φλιτζάνι λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα βάζετε έπειτα σε σουρωτήρι για να φύγει τελείως το νερό που τυχόν υπάρχει και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε με τα υλικά φύλλου τη ζύμη ώστε να γίνει μαλακή και ανοίγετε το φύλλο. Με ένα καπάκι κόβετε μικρά κομμάτια, τοποθετείτε μια κουταλιά περίπου χόρτα, διπλώνετε, κλείνετε καλά τις άκρες να κολλήσουν και τις ψήνετε στο τηγάνι σε καυτό λάδι.
Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης
Tags: βρούβες, Πίτες - καλιτσούνια, τηγανιτά
Both comments and pings are currently closed.