Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Καλιτσούνια Χανιώτικα


Υλικά

Υλικά για τη ζύµη
1 κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 ποτήρι γάλα
λίγο κόλιαντρο κοπανισµένο
λίγη µαστίχα κοπανισµένη


Υλικά για τη γέµιση
2 κιλά µυζήθρα
3-4 αυγά
3 κουταλιές δυόσµο ψιλοκοµµένο

(40-50 τεµάχια)

 

 

ksp_130

Εκτέλεση:

Ετοιµάζουµε τη ζύµη και την αφήνουµε να ξεκουραστεί περίπου 1 ώρα. Χτυπάµε το ελαιόλαδο και 1/2 ποτήρι νερό και τα ρίχνουµε όλα µαζί στο προζύµι. Ανακατεύουµε καλά και προσθέτουµε το γάλα. Συνεχίζουµε το ζύµωµα ρίχνοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά που έχουµε για τη ζύµη. Ζυµώνουµε καλά το ζυµάρι και το αφήνουµε. Ανακατεύουµε καλά τα υλικά για τη γέµιση. Στη συνέχεια, ανοίγουµε φύλλο και το κόβουµε σε στρογγυλά κοµµάτια µεγέθους πιάτου τσαγιού. Βάζουµε µια κουταλιά µυζήθρα σε κάθε κοµµάτι ζύµης και διπλώνουµε φτιάχνοντας τετράγωνα. Τα αλείφουµε µε αυγό, βάζουµε πάνω σουσάµι και τα ψήνουµε στον φούρνο.

 


Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content