Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Καλιτσούνια χανιώτικα τηγανιτά


Υλικά

Υλικά για τη ζύµη 2 κιλά αλεύρι
2 κουταλάκια αλάτι
½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 φλιτζάνι του καφέ τσικουδιά
3 ποτήρια νερό
Υλικά για τη γέµιση

½ κιλό µυζήθρα
½ κιλό ανθότυρο
½ κιλό µαλάκα
3 αυγά

(40 τεμάχια)

ksp_131

Εκτέλεση:

Φτιάχνουµε το ζυµάρι µε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, την τσικουδιά, το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουµε επίσης τον ανθότυρο, τη µυζήθρα, τη µαλάκα και τα αυγά. Ανοίγουµε µε το ζυµάρι φύλλο και κόβουµε στρογγυλά κοµµάτια όσο ένα πιατάκι του καφέ. Βάζουµε λίγη γέµιση σε κάθε κοµµάτι φύλλου, το διπλώνουµε από τις άκρες, πατάµε πολύ καλά και τηγανίζουµε σε µπόλικο λάδι.

 


Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content