Εκτέλεση:
Κόβουµε την κολοκύθα σε κοµµάτια και την τσιγαρίζουµε, µε το κρεµµύδι που έχουµε ψιλοκόψει, στο ελαιόλαδο.
Την ανακατεύουµε µέχρι να λιώσει και να πιει το νερό της. Στραγγίζουµε την κολοκύθα, της προσθέτουµε αυγά, τυρί, δυόσµο αν θέλουµε, αλάτι, πιπέρι και αρκετό κύµινο. Ζυµώνουµε τη ζύµη, ανοίγουµε φύλλο και φτιάχνουµε τα κολοκυθοπιτάκια, κόβοντας µε ένα πιατάκι του τσαγιού κοµµάτια ζύµης στρογγυλά.
Βάζουµε 1/2 κουταλιά γέµιση στο κάθε κοµµάτι και κλείνουµε καλά. Τηγανίζουµε σε καυτό ελαιόλαδο.
Tags: γλυκοκολοκύθα, Πίτες - καλιτσούνια, τηγανιτά
Both comments and pings are currently closed.