Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Κρεµµυδόπιτα


Υλικά

Υλικά για τη γέµιση

1 κιλό φρέσκα ή ξερά κρεµµύδια
5 αυγά
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι τυρί
Υλικά για το φύλλο1 φλιτζανάκι νερό
1 φλιτζανάκι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
λίγο αλάτι, λίγη µαγιά
½ κιλό αλεύρι


(6 μερίδες)
ksp_132

Εκτέλεση:

Λιώνουµε τη µαγιά στο ζεστό νερό, προσθέτουµε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι και κάνουµε ζύµη. Αφήνουµε τη ζύµη σκεπασµένη να φουσκώσει.
Τσιγαρίζουµε τα κρεµµύδια αφού τα κόψουµε σε κοµµάτια και στη συνέχεια προσθέτουµε τα αυγά, το τυρί και το αλατοπίπερο. Ανοίγουµε 2 χοντρά φύλλα µε τη ζύµη. Απλώνουµε το ένα σε λαδωµένο ταψί, στρώνουµε τη γέµιση και σκεπάζουµε µε το άλλο. Ψήνουµε την πίτα σε µέτριο φούρνο µέχρι να ροδίσει, αφού την αλείψουµε µε λάδι.

 


Tags: , ,


Both comments and pings are currently closed.


content