Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Μικρές πίτες µε ρεικόµελο και καρύδια


Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. ρεικόµελο
3 κουταλιές µέλι θυµαρίσιο
1 κουταλάκι κανέλα τριµµένη
1 κουταλάκι µοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκοµµένα
2 µπέικιν-πάουντερ
1 φλιτζάνι χυµό πορτοκάλι
½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
½ φλιτζάνι σουσάµι

ksp_133

Εκτέλεση:

Στο µπολ του µίξερ χτυπάµε σε µέτρια ταχύτητα το ελαιόλαδο µε το ρεικόµελο και το θυµαρίσιο µέλι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουµε τον χυµό πορτοκαλιού, το µοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλεύρι, µέσα στο οποίο έχουµε ανακατέψει το µπέικιν-πάουντερ. Δουλεύουµε για 5-6 λεπτά, µέχρι να φτιάξουµε ένα οµοιόµορφο µείγµα, κάπως αραιό. Ρίχνουµε τα καρύδια, αναµειγνύουµε για να διασκορπιστούν µέσα στο µείγµα και αδειάζουµε σε µικρά φορµάκια κέικ, τα οποίαέχουµε λαδώσει ελαφρά.Πασπαλίζουµε µε άφθονο σουσάµι την επιφάνειά τους και ψήνουµε για 45-50 λεπτά στη µέση του φούρνου στους 180 βαθµούς.Τα βγάζουµε από τα φορµάκια όταν είναι εντελώς κρύα.

 


Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content