Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Σπανακόπιτες µε δυόσµο


Υλικά

Υλικά για το φύλλο

2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
700 γρ. άσπρο µαλακό αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι

Υλικά για τη γέµιση1 κιλό σπανάκι
1 µατσάκι µαϊντανό
6-8 κρεµµυδάκια φρέσκα
2 κουταλιές δυόσµο ψιλοκοµµένο
2 φλιτζάνια µυζήθρα ξινή
αλάτι
πιπέρι
κρόκος ενός αυγού
σουσάµι



ksp_136

Εκτέλεση:

Βάζουµε στο µίξερ τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλάτι και τα χτυπάµε όλα µαζί προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι µέχρι να φτιάξουµε µία οµοιογενή και µαλακή ζύµη. Την αφήνουµε περίπου 20 λεπτά. Εν τω µεταξύ πλένουµε και ψιλοκόβουµε το σπανάκι και τον µαϊντανό, τα τρίβουµε µε το χέρι µας και τα αλατίζουµε. Τα ανακατεύουµε µε τα κρεµµυδάκια, τον δυόσµο, το πιπέρι και την ξινή µυζήθρα.
Χωρίζουµε σε κοµµάτια τη ζύµη και ανοίγουµε µικρούς στρογγυλούς κύκλους µε διάµετρο περίπου 7-8 εκ. Βάζουµε τη γέµιση στο κέντρο του κύκλου και κλείνουµε τις άκρες, πατώντας µε το πιρούνι. Αλείφουµε τις πίτες µε τον χτυπηµένο κρόκο αυγού, πασπαλίζουµε µε το σουσάµι και ψήνουµε στους 180 βαθµούς για 20 λεπτά µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά τους.

 


Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content