Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Τσουκνιδόπιτα


Υλικά

Υλικά για τη γέµιση

1 κιλό τσουκνίδες
2 µεγάλα κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
4 κουταλιές ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
αλάτι

Υλικά για το φύλλο

½ κιλό αλεύρι, περίπου

1 φλιτζανάκι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
½ κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ξίδι
1 κουταλιά νωπή µαγιά
1½ φλιτζάνι σουσάµι
λίγο τυρί κίτρινο

(6 μερίδες)
ksp_307

Εκτέλεση:

Βράζουµε τις τσουκνίδες και τις ανακατεύουµε µε τα υπόλοιπα υλικά της γέµισης.
(Έχουµε σοτάρει ελαφρά τα κρεµµύδια) Με τα υλικά για τη ζύµη ετοιµάζουµε 2 φύλλα ως εξής: Ανακατεύουµε το αλάτι µε το αλεύρι και προσθέτουµε το λάδι, το ξίδι και τη µαγιά διαλυµένη σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Δουλεύουµε καλά τα υλικά, προσθέτοντας και λίγο χλιαρό νερό, µέχρι να γίνει η ζύµη οµοιογενής και µαλακή. Αφού την αφήσουµε περίπου 20 λεπτά, τη χωρίζουµε σε δύο κοµµάτια και ανοίγουµε 2 φύλλα πάχους 4-5 χιλιοστά το καθένα. Απλώνουµε το ένα σε λαδωµένο ταψί, βάζουµε πάνω τη γέµιση και σκεπάζουµε µε το άλλο φύλλο. Αλείφουµε µε αυγό ή ελαιόλαδο την πίτα και την πασπαλίζουµε µε άφθονο σουσάµι. Ψήνουµε σε µέτρια θερµοκρασία στον φούρνο, περίπου 50–60 λεπτά.

 


Tags: , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content