Υλικά:
1 κιλό κάππαρη Αρωματικά φυτά για το αρωματισμένο ξύδι: Κανέλλα |
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε το αρωματισμένο ξύδι ως εξής: Ζεσταίνετε το ξύδι και μέσα βάζετε ένα τουλουπάνι με τα προαναφερθέντα αρωματικά φυτά και το αφήνετε για λίγες ώρες, ώστε να δώσουν το άρωμα τους.
Μαζεύετε κλειστά μπουμπούκια κάππαρης και «ψιλές κορφές». Βράζετε 3 κιλά νερό και το ρίχνετε σε λεκάνη που έχετε βάλει την κάππαρη. Την αφήνετε με το νερό για 24 ώρες. Το ίδιο κάνετε και τις επόμενες 24 ώρες αφού αλλάξετε πρώτα το νερό.
Στη συνέχεια αφήνετε την κάππαρη για άλλες 2-3 ημέρες σε κρύο νερό, το οποίο αλλάζετε κάθε μέρα 1-2 φορές, για να ξεπικρίσει. Ετοιμάζετε την άλμη. Η άλμη πρέπει να είναι δυναμικότητας 10% (δηλαδή στα 9 κιλά νερό χρησιμοποιείτε ένα κιλό αλάτι). Σε γυάλινο βάζο βάζετε τα 2/3 άλμη και το 1/3 αρωματισμένο ξύδι. Μετά βάζετε την κάππαρη, κλείνετε καλά με το καπάκι και τη διατηρείτε συνέχεια μέσα στην άλμη. Σερβίρεται με λάδι και ξύδι, αφού πρώτα ξεπλυθεί καλά.
Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης
Tags: κάππαρη, ορεκτικό, Σαλάτες, τουρσί
Both comments and pings are currently closed.