Υλικά 500 γρ. γιαούρτι 1 κιλό παντζάρια 4 κουταλιές σούπας ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 3 κουταλιές σούπας ξίδι αλάτι (6 μερίδες) |
Εκτέλεση:
Καθαρίζουµε τα παντζάρια και αφού χωρίσουµε τους βολβούς από τα φύλλα και τα βλαστάρια, τα βράζουµε. Στη συνέχεια τα στραγγίζουµε.
Τους βολβούς όταν κρυώσουν τους κόβουµε σε µικρούς κύβους. Τους βάζουµε σε ένα µπολ και µαζί ρίχνουµε όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύουµε ελαφρά. Βάζουµε τη σαλάτα στο ψυγείο και τη σερβίρουµε κρύα.
Τα φύλλα και τα βλαστάρια µπορούµε να τα βάλουµε σε ένα ξεχωριστό µπολ και να τα χρησιµοποιήσουµε ως σαλάτα αφού προσθέσουµε ξίδι, ελαιόλαδο και αλάτι.
Tags: αλοιφές, γιαούρτι, παντζάρια
Both comments and pings are currently closed.