Υλικά ½ κιλό σαλιγκάρια 1 µατσάκι αµπελοβλάσταρα 1 µατσάκι τρυφερές κορυφές σταφυλίνακα ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο ξίδι αλάτι |
Εκτέλεση:
Καθαρίζουµε και πλένουµε πολύ καλά τα σαλιγκάρια, αφαιρώντας τις µεµβράνες από τα στόµιά τους. Τα ζεµατίζουµε σε λίγο καυτό νερό για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζουµε και τα βάζουµε στην άκρη.
Σε νερό που βράζει, ρίχνουµε τα αµπελοβλάσταρα και τις τρυφερές κορυφές του σταφυλίνακα. Βράζουµε περίπου 10 λεπτά σε υψηλή θερµοκρασία. Ρίχνουµε τα σαλιγκάρια, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και κλείνουµε το µάτι της κουζίνας. Αφήνουµε το φαγητό να πάρει την τελευταία βράση του.Τραβάµε µε τρυπητή κουτάλα και σερβίρουµε ζεστό το φαγητό, περιχυµένο µε άφθονο ελαιόλαδο, αλάτι και ελάχιστο ξίδι.
Tags: βλαστοί αμπελιού, κυρίως πιάτο, σαλιγκάρια, σταφυλίνακας
Both comments and pings are currently closed.