Υλικά:
50 γρ. αλεύρι κριθαριού,
35 γρ. αλεύρι καλαμποκιού,
35 γρ. αλεύρι βρώμης,
50 γρ. λάδι,
1 κουταλάκι κύμινο,
αλάτι,
πιπέρι.
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε μια σάλτσα καίγοντας τα τρία αλεύρια στο λάδι. Όταν θα έχουν πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε λίγο-λίγο ζεστό νερό, ανακατεύοντας πάντα με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει. Στο τέλος βάζουμε το ανάλογο πιπέρι και το κύμινο. Αυτή η σούπα μπορεί να πολύ «φτωχή», αλλά δεν παύει όμως να είναι πολύ νόστιμη γιατί το μείγμα των τριών αλευριών, καμένο στο βούτυρο, παίρνει μία ιδιαίτερη ευχάριστη γεύση. Η σούπα σερβίρεται ζεστή.
Την κατοχή, στη Κρήτη ήταν πολύ συνηθισμένο φαγητό. Στα ορεινά χωριά, πρόσθεταν και τριμμένο τυρί.
Πηγή: Πιτσικάκη,Μαρία.2009. Παλαϊνά και Νόστιμα.ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ.Ηράκλειο
Both comments and pings are currently closed.