Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Κρεατόσουπα ή κοτόσουπα


Υλικά:

1 κιλό κρέας κάπως παχύ ή 1 κοτόπουλο,
2 φλιτζάνια ρύζι,
χυμό από 2 λεμόνια,
3 αυγά.

κοτοσουπα 002

Εκτέλεση:

Πλένουμε, κομματιάζουμε και βράζουμε σε ανάλογο νερό το κρέας ή την κότα. Ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να βράσει. Το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και σουρώνουμε το ζωμό. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και μόλις βράσει, ρίχνουμε το ρύζι. Όταν ψηθεί το ρύζι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, χτυπάμε το αυγό σε μια λεκάνη, ρίχνουμε λίγο-λίγο το λεμόνι και στη συνεχεία λίγο-λίγο το ζωμό χτυπώντας συνεχώς το μίγμα για να μην κόψει το αυγό και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: Πιτσικάκη,Μαρία.2009. Παλαϊνά και Νόστιμα.ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ.Ηράκλειο

 


Tags: ,


Both comments and pings are currently closed.


content