Υλικά:
½ κιλό αρακάς
½ κιλό πατάτες,
1 -2 κρεμμύδια,
1 πράσο,
2 κρόκους αυγού,
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο,
αλάτι,
πιπέρι.
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, το πράσο, τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε μαζί με τον αρακά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό και λίγο αλάτι. Τα βράζουμε για μισή ώρα και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ. Χτυπάμε τα αυγά σε μια σουπιέρα. Βάζουμε την κατσαρόλα με τη σούπα στη φωτιά να πάρει βράση. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο-λίγο τα αυγά. Ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε.
Πηγή: Πιτσικάκη,Μαρία.2009. Παλαϊνά και Νόστιμα.ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ.Ηράκλειο
Tags: αρακάς, ορεκτικό, πράσα, σούπες
Both comments and pings are currently closed.