Υλικά:
1 κοτόπουλο ή κατσίκα ή πρόβατο 1 ½ κιλό περίπου,
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
2-3 φλιτζάνια καφέ ρύζι,
2-3 αυγά ,
2 λεμόνια τον χυμό τους
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένομε καλά τη κότα ή το κρέας σε μεγάλα κομμάτια κομμένο. Το βάζουμε στη κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό. Βάζουμε τη κατσαρόλα να ψηθεί (μία – μιάμιση ώρα το κρέας, το κοτόπουλο θέλει λιγότερη ώρα) το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζωμό. Βάζουμε το ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα φωτιά. Αν ο ζωμός δεν είναι αρκετός προσθέτουμε νερό, ώστε να γίνει 6 ποτήρια περίπου. Καθαρίζουμε και πλένομε το ρύζι και όταν ο ζωμός βράσει το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Όταν μισοβράσει, στύβουμε τα λεμόνια, χτυπάμε τα αυγά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών λίγο- λίγο χτυπώντας συνέχεια. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά όταν το ρύζι είναι έτοιμο και με μια βαθιά κουτάλα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα των αυγών λίγο – λίγο το ζωμό, χτυπώντας συνέχεια με το σύρμα. Ρίχνουμε το περιεχόμενο της λεκάνης στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς με τη κουτάλα.
Πηγή: Πιτσικάκη,Μαρία.2009. Παλαϊνά και Νόστιμα.ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ.Ηράκλειο
Tags: αρνίσιο κρέας, κατσικίσιο κρέας, κοτόπουλο, σούπες
Both comments and pings are currently closed.