Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Ξινόχοντρος σούπα (χοντροζούμι)


Υλικά

½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 φλιτζάνι ξινόχοντρος
5 φλιτζάνια νερό
1 µέτρια ντοµάτα
αλάτι
πιπέρι


(4 μερίδες)

Εκτέλεση:

Βάζουµε σε µία µικρή κατσαρόλα το νερό µαζί µε το ελαιόλαδο και την ντοµάτα κοµµένη σε µικρούς κύβους και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουµε τον ξινόχοντρο, τον αλατίζουµε, ανακατεύουµε καλά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και βράζουµε για ακόµα 35-40 λεπτά, αφού χαµηλώσουµε τη θερµοκρασία. Σερβίρουµε τον ξινόχοντρο ζεστό µε άφθονο πιπέρι.

 


Tags: , ,


Both comments and pings are currently closed.


content