Υλικά 1 κιλό αγκιναρόφυλλα 500 γρ. πατάτες 100 γρ. Λάδι 10 γρ. αλάτι 30 γρ. λεμόνι 2 τεμ. αυγά 100 γρ. μάραθα |
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα φύλλα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα μάραθα και τα αγκιναρόφυλλα, τους βάζουμε 200 γρ. νερό να μισοψηθούν και ρίχνουμε τις πατάτες και το νερό για να τις σκεπάζει. Όταν ψηθούν χτυπάμε τα αυγά και λίγο λεμόνι σ’ ένα μπολ, ρίχνομε λίγο-λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα μέσα στο μπολ έως ότου ψηθεί το αυγό. Το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε έχοντας κλείσει την κουζίνα.
Μικρά μυστικά: τα αγκιναρόφυλλα τα βάζουμε στο νερό με λίγο λεμόνι μέχρι να τα ψήσουμε.
Πηγή: Η συνταγή είναι από την Δαμιανάκη Αθηνα. Καταγραφή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης
Tags: αγκινάρα, αυγολέμονο, μάραθο, πατάτες
Both comments and pings are currently closed.