Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Ασκορδουλάκους στιφάδο


Υλικά

500 γρ. ασκορδουλάκους
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμύδια
10 γρ. αλεύρι
30 γρ. ξύδι
10 γρ. αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τους ασκορδουλάκους. Στη συνέχεια τους βράζουμε 2-3 φορές έτσι ώστε να ξεπικρίσουν. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για λίγο. Έπειτα προσθέτουμε τους ασκορδουλάκους  λίγο αλάτι και λίγο νερό (προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται). Όταν θα είναι σχεδόν έτοιμο ανακατεύουμε σε ένα πιάτο ένα κουταλάκι αλεύρι και χυμό από το φαγητό που μαγειρεύεται και τα προσθέτω στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μια φορά και κλείνουμε την κουζίνα.

Μικρά μυστικά: το ξύδι το προσθέτουμε στο πιάτο με το αλεύρι.

Η συνταγή είναι από την Φανουράκη Σοφία. Καταγραφή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης


Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content