Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Μελιτζάνες γεμιστές τουρσί


Υλικά:

Μελιτζάνες
Σέλινο,
σκόρδο,
κόκκινη και πράσινη πιπεριά,
λάχανο
Λίγο ξύδι,
αλάτι,
πιπέρι

ksp_384

Εκτέλεση:

Ζεματάτε λίγο το σέλινο και τις μελιτζάνες που τις έχετε χαράξει μια φορά, τις στραγγίζετε πολύ καλά και τις γεμίζετε με τη γέμιση που έχετε κάνει, ως εξής: Ψιλοκόβετε λίγο σέλινο, το σκόρδο, το λάχανο, τις πιπεριές, τα αλατοπιπερώνετε και τα ραντίζετε με λίγο ξύδι. Αφού γεμίσετε τις μελιτζάνες με τη γέμιση, τις δένετε με το σέλινο και τις τοποθετείτε στο βάζο. Προσθέτετε 2 μέρη καλό ξύδι και ένα μέρος άλμη (10-12%). Προσέχετε να κρύβονται καλά μέσα στο υγρό. Μετά από 8 ημέρες είναι έτοιμες για κατανάλωση.

 

Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης


Tags: , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content