Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Μελιτζανόπιτα με ελιές


Υλικά:

 

½ κιλό φύλλο κρούστα (για πίτες)
4 μελιτζάνες
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 φρέσκιες ντομάτες
1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 κουταλιές σούπας τραχανάς ή ρύζι
400 γρ. τυρί φέτα
150 γρ. ελιές πράσινες ροδέλες
10 φύλλα φρέσκος βασιλικός
6 αυγά, αλάτι, πιπέρι

ksp_375

 

Εκτέλεση:

Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένετε και τις στύβετε καλά με τα χέρια. Σοτάρετε στο λάδι με τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και το σκόρδο  και τις κατεβάζετε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσουν ρίχνετε τις ελιές, το βασιλικό, τον μαϊντανό, τη φέτα, τις τομάτες ψιλοκομμένες και τα αυγά χτυπημένα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί. Παίρνετε ένα – ένα φύλλο, το αλείφετε με το πινέλο με λάδι, απλώνετε κατά μήκος λίγη γέμιση, ρίχνετε τον τραχανά ή το ρύζι πασπαλιστά και τυλίγετε κάθε φύλλο σε ρολό. Το τοποθετείτε στριφτά στο ταψί, αρχίζοντας από την άκρη. Συνεχίζετε, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αλείφετε στο τέλος τα φύλλα με λίγο λάδι με πινέλο. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 170ο C για 1 ώρα περίπου.

Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης


Tags: , , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content