Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Κρεµµυδοντολµάδες


Υλικά

2 κιλά µεγάλα κρεµµύδια
½ κιλό κιµά
½ κιλό ρύζι (πλυµένο)
1 ώριµη ντοµάτα
2 κουταλιές της σούπας µαϊντανό
1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 κουταλάκι κύµινο
αλάτι, πιπέρι


(6 μερίδες)
ksp_360

Εκτέλεση:

Καθαρίζουµε τα κρεµµύδια και τα βάζουµε σε κατσαρόλα να βράσουν. Όταν βράσουν, τα σουρώνουµε και ανοίγουµε τα φύλλα για να τα γεµίσουµε. Έχουµε ήδη ετοιµάσει τη γέµιση δουλεύοντας όλα τα υλικά καλά µαζί (κιµάς, ρύζι, ντοµάτα, µαϊντανός, το µισό ελαιόλαδο, το κύµινο και το αλατοπίπερο).
Παίρνουµε τα κρεµµύδια ένα ένα και τα γεµίζουµε τόσο που να µπορούµε να τα κλείσουµε. Τα βάζουµε στην κατσαρόλα, ρίχνουµε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουµε και τα αφήνουµε να βράσουν σε µέτρια φωτιά περίπου µισή ώρα.

 


Tags: , ,


Both comments and pings are currently closed.


content