Υλικά 1 1/2 κιλό μανίτες 1/2 κιλό κρεμμύδια 1/2 νεροπότηρο λάδι 2 μέτριες ώριμες τομάτες 3/4 του κιλού κάστανα αλάτι, πιπέρι (4 μερίδες) |
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε πολύ καλά τους μανίτες. Μόλις κάψει το λάδι τους βάζουμε μέσα μαζί με τα κρεμύδια χοντροκομένα το αλάτι, το πιπέρι και τα μαραίνουμε λίγο. Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες. Στο μεταξύ έχουμε χαράξει, βράσει ή ψήσει στο φούρνο (20 λεπτά) τα κάστανα. Τα καθαρίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηστεί άλλα 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμο.
Tags: κάστανα, κυρίως πιάτο, μανιτάρια, στιφάδο
Both comments and pings are currently closed.