Εκτέλεση:
Καθαρίζουµε τις µελιτζάνες και τις κόβουµε σε µικρά κοµµατάκια. Βάζουµε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το αφήνουµε να ζεσταθεί ελαφρά. Προσθέτουµε το κρεµµύδι κοµµένο σε χοντρά κοµµάτια, ανακατεύουµε και αφήνουµε να τσιγαριστεί για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουµε τις κοµµένες µελιτζάνες στην κατσαρόλα και 1 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουµε και σιγοψήνουµε για 10 λεπτά περίπου. Διαλύουµε τον πελτέ ντοµάτας σε ένα φλιτζάνι νερό και τον βάζουµε στο υπόλοιπο φαγητό µαζί µε τη φρέσκια ντοµάτα που την έχουµε κόψει σε κύβους και τον µαϊντανό. Αλατοπιπερώνουµε, ανακατεύουµε µε µια τρυπητή κουτάλα το φαγητό, σκεπάζουµε µε το καπάκι και σιγοψήνουµε για 40-45 λεπτά. Ανοίγουµε την κατσαρόλα, ανακινούµε το φαγητό, χωρίς να χρησιµοποιήσουµε πιρούνι, και συνεχίζουµε το ψήσιµο µε ανοικτό το καπάκι της κατσαρόλας για 10-12 λεπτά ακόµα.
Όταν ψηθούν τελείως οι µελιτζάνες και µείνουν µόνο µε το λάδι τους, ρίχνουµε τη φέτα από πάνω και σκεπάζουµε την κατσαρόλα. Αφήνουµε την κατσαρόλα πάνω στο ζεστό αλλά κλειστό µάτι της κουζίνας για 15 λεπτά ώστε να λιώσει η φέτα. Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό ή σε θερµοκρασία δωµατίου.
Tags: γιαχνί, κυρίως πιάτο, μελιτζάνα, φέτα, χόρτα και λαχανικά
Both comments and pings are currently closed.