Εκτέλεση:
Καθαρίζουµε τις µπάµιες και τις πλένουµε καλά. Στη συνέχεια, αφού τις στραγγίσουµε, τις αλατίζουµε. Σε µια κατσαρόλα ρίχνουµε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουµε ελαφρά. Προσθέτουµε το κρεµµύδι κοµµένο σε λεπτές φέτες και το τσιγαρίζουµε για 2-3 λεπτά χωρίς να ροδίσει. Ρίχνουµε τις πατάτες µαζί µε δύο φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και σιγοβράζουµε για 20-25 λεπτά.
Ρίχνουµε αµέσως µετά τον µαϊντανό, τις µπάµιες, τις ντοµάτες κοµµένες σε µικρούς ύβους και ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουµε το φαγητό και σιγοβράζουµε για άλλα 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουµε την κατσαρόλα, αυξάνουµε τη θερµοκρασία και συνεχίζουµε το ψήσιµο για 20 λεπτά ακόµα. Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το µαγείρεµα του φαγητού, ρίχνουµε το λεµόνι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακινούµε την κατσαρόλα χωρίς να χρησιµοποιήσουµε πιρούνι. Αφήνουµε το φαγητό 6-8 λεπτά αφού το κλείσουµε. Το σερβίρουµε ζεστό ή κρύο.
Tags: γιαχνί, μπάμιες, πατάτες, χόρτα και λαχανικά
Both comments and pings are currently closed.