Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Πατάτες τηγανητές µε ρίγανη και λεµόνι


Υλικά

2 ½ φλιτζάνια
ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
2 µεγάλες πατάτες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
χυµός από µισό λεµόνι
ρίγανη τριµµένη
(2 µερίδες)

ksp_362

Εκτέλεση:

Καθαρίζουµε τις πατάτες, τις κόβουµε σε χοντρά κοµµάτια, τις αλατίζουµε, τις περιχύνουµε µε λεµόνι και τις ανακατεύουµε µε τα χέρια µας πολύ καλά. Στη συνέχεια τις σκεπάζουµε και τις αφήνουµε για 40-50 λεπτά.
Σε µία κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ και στενό τηγάνι ζεσταίνουµε πολύ καλά το ελαιόλαδο. Ρίχνουµε τις πατάτες στο καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουµε µε ανοικτό το καπάκι της κατσαρόλας µέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζουµε από το λάδι και τις σερβίρουµε αµέσως, προσθέτοντας τη ρίγανη.

 


Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content