Υλικά
2 ½ φλιτζάνια |
Εκτέλεση:
Καθαρίζουµε τις πατάτες, τις κόβουµε σε χοντρά κοµµάτια, τις αλατίζουµε, τις περιχύνουµε µε λεµόνι και τις ανακατεύουµε µε τα χέρια µας πολύ καλά. Στη συνέχεια τις σκεπάζουµε και τις αφήνουµε για 40-50 λεπτά.
Σε µία κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ και στενό τηγάνι ζεσταίνουµε πολύ καλά το ελαιόλαδο. Ρίχνουµε τις πατάτες στο καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουµε µε ανοικτό το καπάκι της κατσαρόλας µέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζουµε από το λάδι και τις σερβίρουµε αµέσως, προσθέτοντας τη ρίγανη.
Tags: νηστεία, πατάτες, ρίγανη, τηγανιτά
Both comments and pings are currently closed.