Υλικά 4 φλιτζάνια φασολάκια µαυροµάτικα 2 µατσάκια µάραθα ψιλοκοµµένα 1 µεγάλο κρεµµύδι ¾ του φλιτζανιού ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 2 ντοµάτες φρέσκιες ψιλοκοµµένες αλάτι πιπέρι |
Εκτέλεση:
Βάζουµε τα φασολάκια σε λίγο νερό 10 λεπτά πριν τα µαγειρέψουµε. Βράζουµε νερό σε µία κατσαρόλα και βάζουµε µέσα τα φασολάκια. Τα αφήνουµε να βράσουν περίπου 25 λεπτά. Τα βγάζουµε στη συνέχεια και τα τοποθετούµε σ’ ένα τρυπητό για να στραγγίσουν τα υγρά τους.
Σε µια άλλη κατσαρόλα σοτάρουµε τα µάραθα και το κρεµµύδι ελαφρά µε το ελαιόλαδο. Ρίχνουµε 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνουµε να ψηθούν 20 λεπτά. Προσθέτουµε τα φασόλια, τις ντοµάτες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνουµε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά ακόµα.
Το σερβίρουµε χλιαρό ή κρύο σε θερµοκρασία δωµατίου.
Tags: κυρίως πιάτο, μάραθο, μαυρομάτικα φασόλια, χόρτα και λαχανικά
Both comments and pings are currently closed.