Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Χορτοκεφτέδες


Υλικά

4 φλιτζάνια
ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
½ κιλό λάπαθα ψιλοκοµµένα
½ κιλό σπανάκι ψιλοκοµµένο
1 µατσάκι µάραθο ψιλοκοµµένο
1 µατσάκι άνηθο ψιλοκοµµένο
2 µατσάκια φρέσκα κρεµµύδια
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας τσικουδιά ή ούζο
½ κουταλάκι τριµµένο γλυκάνισο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
αλάτι
αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
(όσο «σηκώσει»)

ksp_170

Εκτέλεση:

Πλένουµε πολύ καλά τα χόρτα και τα αφήνουµε να στραγγίσουν. Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουµε σε ένα µεγάλο µπολ και βάζουµε το αλάτι. Τα ανακατεύουµε µε τα χέρια µας, τα στραγγίζουµε µε τις φούχτες µας και τα βάζουµε σε ένα καινούργιο µπολ. Προσθέτουµε τα αυγά, το πιπέρι, το γλυκάνισο και την τσικουδιά ή το ούζο. Ρίχνουµε σιγά σιγά το αλεύρι µέχρι το µείγµα να σφίξει και να «στέκεται» στο κουτάλι της σούπας. Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα. Ρίχνουµε κουταλιά κουταλιά το µείγµα και τηγανίζουµε µέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες από όλες τις µεριές. Τους βγάζουµε από το τηγάνι µε τρυπητή κουτάλα και τους βάζουµε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το λάδι τους.

 


Tags: ,


Both comments and pings are currently closed.


content