Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Ψάρια στο φούρνο πλακί


Υλικά

1 κιλό ψάρι (σφυρίδα, συναγρίδα, παλαμίδα),
1 ποτήρι λάδι,
1/2 κιλό ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό,
2 σκελίδες σκόρδο,
1 φλιτζάνι φρυγανιά
χυμό ενός λεμονιού,
αλάτι
πιπέρι.

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον ανακατεύουμε με το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και τη φρυγανιά Ψιλοκόβουμε τις μισές ντομάτες χωρίς σπόρους και φλούδες και τις στρώνουμε σε ένα ταψί. Πάνω βάζουμε το ψάρι και το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, πάνω βάζουμε τις άλλες μισές ντομάτες ψιλοκομμένες, ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό ενός λεμονιού και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Πηγή: Δήμος Αγίου Νικολάου


Tags: , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content