Υλικά ½ κιλό μπακαλιάρος 1 αβγό 1 φλιτζάνι αλεύρι Ελαιόλαδο για τηγάνισμα |
Εκτέλεση:
Tην προηγούμενη μέρα κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μέρίδες και τον βάζουμε σε μπόλικο νερό, για να ξαλμυρίσει.Φροντίζουμε ν’ αλλάζουμε το νερό κατά διαστήματα. Την επομένη τον πλένουμε καλά, και τον καθαρίζουμε. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το αβγό χτυπημένο και λίγο νερό, ώσπου να γίνει χυλός και μέσα εκεί βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου.Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Σερβίρεται πολύ ωραία με σκορδαλιά.
Tags: κυρίως πιάτο, µπακαλιάρος, νηστεία, τηγανιτά, ψάρι, ψάρια - θαλασσινά
Both comments and pings are currently closed.