Υλικά 1½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 1 κιλό σουπιές φρέσκιες, µικρές 1 µεγάλο κρεµµύδι |
Εκτέλεση:
Καθαρίζουµε τις σουπιές, αφαιρώντας το κεντρικό κόκαλο, τα εντόσθια και το µελάνι τους. Τις πλένουµε και τις κόβουµε κοµµάτια αν είναι µεγάλες. Κρατάµε 3-4 σακουλάκια µελάνι. Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουµε το κρεµµύδι µέχρι να ροδοκοκκινίσει. Στη συνέχεια ρίχνουµε τις σουπιές, τις γυρίζουµε από όλες τις πλευρές για να ροδίσουν ελαφρά και προσθέτουµε 2 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και αφήνουµε να σιγοβράσουν οι σουπιές 30 λεπτά. Ανοίγουµε έπειτα και ρίχνουµε τα µελάνια, το αλάτι, το κρασί. Συνεχίζουµε το βράσιµο του φαγητού για 25-30 λεπτά, µέχρι να ψηθούν τελείως οι σουπιές.
Tags: κυρίως πιάτο, μαλάκια, νηστεία, νηστίσιμες συνταγές, σουπιά, ψάρια - θαλασσινά
Both comments and pings are currently closed.