Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Σουπιές µε το µελάνι τους


Υλικά

1½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 κιλό σουπιές φρέσκιες, µικρές
1 µεγάλο κρεµµύδι
ksp_348

Εκτέλεση:

Καθαρίζουµε τις σουπιές, αφαιρώντας το κεντρικό κόκαλο, τα εντόσθια και το µελάνι τους. Τις πλένουµε και τις κόβουµε κοµµάτια αν είναι µεγάλες. Κρατάµε 3-4 σακουλάκια µελάνι. Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουµε το κρεµµύδι µέχρι να ροδοκοκκινίσει. Στη συνέχεια ρίχνουµε τις σουπιές, τις γυρίζουµε από όλες τις πλευρές για να ροδίσουν ελαφρά και προσθέτουµε 2 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και αφήνουµε να σιγοβράσουν οι σουπιές 30 λεπτά. Ανοίγουµε έπειτα και ρίχνουµε τα µελάνια, το αλάτι, το κρασί. Συνεχίζουµε το βράσιµο του φαγητού για 25-30 λεπτά, µέχρι να ψηθούν τελείως οι σουπιές.


Tags: , , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content