Υλικά 1 κιλό σουπιές ή 1 κιλό χταπόδι 1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 1 κρεµµύδι 1 µάτσο µάραθο 1 κιλό πατάτες 3-4 ντοµάτες αλάτι, πιπέρι |
Εκτέλεση:
Αφού καθαρίσουµε και πλύνουµε τις σουπιές ή το χταπόδι τα βάζουµε να τσιγαριστούν µε τα κρεµµύδια και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουµε το µάραθο ψιλοκοµµένο και πιπέρι. Προσθέτουµε και 2-3 ποτήρια νερό να σκεπαστούν και αφού µισοψηθούν, ρίχνουµε τις ντοµάτες ψιλοκοµµένες, λίγο αλάτι και τις πατάτες κοµµένες στρογγυλές. Αφήνουµε να βράσουν και να πιουν το περισσότερο ζουµί τους.
Tags: κυρίως πιάτο, μαλάκια, νηστεία, νηστίσιμες συνταγές, πατάτες, σουπιά, χταπόδι, ψάρια - θαλασσινά
Both comments and pings are currently closed.