Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Χταπόδι µε µάραθο και πράσινες ελιές


Υλικά

1 κιλό χταπόδι
1 κιλό µάραθα
1 φλιτζάνι ελιές πράσινες, τσακιστές
1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
2 µεγάλες ντοµάτες λιωµένες
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί αρωµατικό
αλάτι ελάχιστο
πιπέρι φρεσκοτριµµένο

ksp_353

Εκτέλεση:

Καθαρίζουµε το χταπόδι καλά. Βράζουµε τα µάραθα σε λίγο νεράκι για 6 λεπτά, τα στραγγίζουµε και τα ψιλοκόβουµε. Σε µία κατσαρόλα σοτάρουµε µε το ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεµµυδάκια πολύ ελαφρά. Ρίχνουµε το χταπόδι κοµµένο σε κοµµάτια µικρά, 2 φλιτζάνια νερό και σιγοψήνουµε για περίπου 50 λεπτά. δοκιµάζουµε µ’ ένα πιρούνι για να δούµε αν το χταπόδι είναι σχεδόν ψηµένο. Τότε σβήνουµε µε το κρασί και προσθέτουµε τα µάραθα, τις ντοµάτες, αλάτι και 1 φλιτζάνι ακόµα νερό. Συνεχίζουµε να σιγοβράζουµε το φαγητό, προσέχοντας µήπως θέλει και άλλο νερό. Ρίχνουµε τις ελιές 10 λεπτά πριν κατεβάσουµε το φαγητό από τη φωτιά.
Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό, πασπαλισµένο µε άφθονο φρεσκοτριµµένο πιπέρι.

 


Tags: , , , , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content