Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Χταπόδι µε πατάτες


Υλικά

1 χταπόδι περίπου 1,5 κιλό
1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
κρεµµύδι
1 µατσάκι µάραθο
πιπέρι, αλάτι
½ κιλό πατάτες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί

ksp_355

Εκτέλεση:

Κόβουµε το χταπόδι σε κοµµάτια και το βάζουµε να βράσει µε ένα ποτήρι νερό. Όταν πιει το νερό, βάζουµε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Αφού πιει και το κρασί, προσθέτουµε το λάδι και το ψιλοκοµµένο κρεµµύδι και το τσιγαρίζουµε. Αφήνουµε το χταπόδι να κοκκινίσει, βάζουµε 1,5 ποτήρι νερό και, αφού βράσει, προσθέτουµε τις πατάτες και το µάραθο και το αφήνουµε µέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να µείνει λίγη σάλτσα. Σερβίρουµε το χταπόδι ζεστό και το συνοδεύουµε µε ένα ποτήρι µαύρο κρασί.

 


Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content