Υλικά 1 κιλό χταπόδι 1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 2-3 σκελίδες σκόρδο 1 φλιτζανάκι ξίδι πιπέρι, ρίγανη |
Εκτέλεση:
Πλένουµε το χταπόδι καλά και το καθαρίζουµε. Το βάζουµε στην κατσαρόλα να βράσει σε σιγανή φωτιά µε το δικό του νερό. Αν αφού πιει το νερό του δεν έχει ψηθεί τελείως, ρίχνουµε λίγο νερό ακόµα. Όταν ψηθεί (µετά από µία ώρα περίπου) το βγάζουµε από την κατσαρόλα και το κόβουµε µικρά κοµµατάκια. Χτυπάµε το ελαιόλαδο µε το ξίδι, το σκόρδο ψιλοκοµµένο, το πιπέρι και τη ρίγανη και περιχύνουµε το χταπόδι. Το χταπόδι δεν χρειάζεται αλάτι. Διατηρείται στο ψυγείο αρκετές µέρες.
Tags: κυρίως πιάτο, νηστεία, νηστίσιμες συνταγές, ψάρι, ψάρια - θαλασσινά
Both comments and pings are currently closed.