Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Ζυμάρι για καλιτσούνια και πίτες


Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας λάδι
νερό (τόσο όσο η ζύμη ζυμώνοντας την να μην κολλάει στα χέρια μας)
1/2 ποτηράκι του καφέ τσικουδιά
ksp_373

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά, ζυμώνουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι και τ’ αφήνουμε για μία-δύο ώρες να φουσκώσει.

Καλιτσούνια:Ανοίγουμε με ένα πλάστη το ζυμάρι. Φτιάχνουμε ένα μεγάλο φύλλο, πάχους 1/2 εκατοστού και το κόβουμε στο σχήμα από πιατάκι τσαγιού.

Πίτες: Το φύλλο μας έχει πάχος λίγο μεγαλύτερο και τ’ αφήνουμε ολόκληρο

 

Ένα αρκετά ενδιαφέρον βίντεο για το πως ανοίγετε φύλλο.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TlqFcLhSevg&feature=player_embedded[/youtube]


Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content