Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Φτωχογιάννης με Kολοκύθια (Μπακαλιάρος με κολοκύθια)


Υλικά

Παστός μπακαλιάρος: 750 γρ.
Λεμόνι: 1

Υλικά για το κουρκούτι
Αλεύρι : 250 γρ. (1 ⅓ φλιτζανιού)
Κολοκύθια: 2 μεσαία
Κεφαλοτύρι τριμμένο: 100 γρ.
Μπύρα: ¾ ποτηριού
Χυμός πορτοκαλιού: ¾ ποτηριού
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα

ksp_428

Εκτέλεση:

Ξαλμυρίζουμε από το προηγούμενο βράδυ το μπακαλιάρο σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Αλλάζουμε το νερό τακτικά. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια και τον ραντίζουμε με λίγο λεμόνι.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: Ξύνουμε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι.Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να αναμιχθούν καλά. Το κουρκούτι πρέπει να είναι λίγο πηχτό (σε περίπτωση που το κουρκούτι είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε νερό).Βουτάμε τα κομμάτια μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Για να να γίνουν τραγανιστά μην ξεχνάτε να τηγανίζετε λίγα κομμάτια κάθε φορά.

Τα σερβίρουμε ζεστά με σκορδαλιά και παντζάρια.

Πηγή: Μύλοι Κρήτης


Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content