Εκτέλεση:
Ξαλμυρίζουμε από το προηγούμενο βράδυ το μπακαλιάρο σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Αλλάζουμε το νερό τακτικά. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια και τον ραντίζουμε με λίγο λεμόνι.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: Ξύνουμε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι.Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να αναμιχθούν καλά. Το κουρκούτι πρέπει να είναι λίγο πηχτό (σε περίπτωση που το κουρκούτι είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε νερό).Βουτάμε τα κομμάτια μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Για να να γίνουν τραγανιστά μην ξεχνάτε να τηγανίζετε λίγα κομμάτια κάθε φορά.
Τα σερβίρουμε ζεστά με σκορδαλιά και παντζάρια.
Πηγή: Μύλοι Κρήτης
Tags: κολοκύθι, µπακαλιάρος, ψάρι, ψάρια - θαλασσινά
Both comments and pings are currently closed.