Get Adobe Flash player
menu
Cretan Quality Label Cretan Quality Label
menu
 
 
content

Τραχανόπιτα


Υλικά


1 πακέτο γλυκό τραχανά
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 γιαούρτι
1 μαργαρίνη
1 φακελάκι μαγιά
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
λίγη κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το γιαούρτι, τη μαργαρίνη (αφού τη λιώσουμε) και τη μαγιά για 3 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί η ζύμη για 15 λεπτά. Μουλιάζουμε το γλυκό τραχανά για 20 λεπτά σε δύο ποτήρια νερό και τέλος του προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι βάζουμε τη μισή ζύμη μέσα και με τα χέρια μας την απλώνουμε στα τοιχώματα του ταψιού. Προσθέτουμε τον τραχανά και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Πηγή: Οίκος Αδαμαντίνα


Tags: , , ,


Both comments and pings are currently closed.


content